Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σενάρια ανασχηματισμού της Κυβέρνησης


Η προσπάθεια για αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων, έφερε στην επιβάνεια σενάρια ανασχηματισμού. Θετικοί φαίνονται ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Παπανδρέου.

Με ιδιαίτερη ένταση έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, με στόχο την αντιμετώπιση σειράς δυσλειτουργιών, καθώς ο Ιανουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τη διαμόρφωση της νέας δανειακής σύμβασης και τη λήψη των όποιων πρόσθετων μέτρων απαιτηθούν. Η πραγματοποίηση αλλαγών στην κυβέρνηση ετέθη επισήμως στο “τραπέζι” από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ζήτησε ένα πιο “ευέλικτο” σχήμα.
Ομως, πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικός στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που σε κάθε περίπτωση εκτιμά πως η σύνθεση της όποιας κυβέρνησης συνιστά προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού.
Για την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από τη Ν.Δ., στελέχη της ωστόσο ανέφεραν πως το θέμα δεν απασχολεί τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο τελευταίος, πάντως, χαρακτήρισε “ευθεία υπονόμευση” της κυβέρνησης τη συζήτηση περί παράτασης του βίου της, ενώ σε συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τους επικεφαλής της τρόικας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένα “διορθωτικά” μέτρα για τις αστοχίες του προϋπολογισμού του 2011 να συμφωνηθούν πριν από τις εκλογές.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου