Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ανθρωπόμορφο ζώο! (BINTEO)


Ανθρωπόμορφο ζώο! (BINTEO)
Πιστεύαμε ότι οι εποχές των "παλικαράδων", που συνήθως εμφανίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα απομακρυσμένων περιοχών, έχουν περάσει. Κι όμως... Οχι μόνο δεν έχουν περάσει, αλλά υπάρχει ένας που εμφανίζεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ενας τύπος που παριστάνει τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν περιφερόμενο "τρομοκράτη" που ξεπερνάει τα όρια της απανθρωπιάς και της αλητείας.
Δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα έκτρωμα της νοσηρής (σε αυτό το επίπεδο) σκέψης του Μουρίνιο, που είναι πασίγνωστος θιασώτης του μακιαβελικού δόγματος, το οποίος αναφέρει ότι "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η θέση του Πέπε στη Ρεάλ, δε σχετίζεται με την τακτική, ούτε κάποια ποδοσφαιρική φιλοσοφία... Μπορεί ως αμυντικός να κάνει τη δουλειά του, να έχει αστείρευτες φυσικές δυνάμεις, αλλά ο ανθρωπόμορφος Πορτογάλος, πληρώνεται στη Ρεάλ μόνο και μόνο για να προκαλεί τρόμο. Οχι φόβο... Τρόμο! Ανησυχία και αγωνία! Για κάθε επιθετικό που τον βρίσκει μπροστά του. Ανησυχία για την υγεία του κι όχι για το ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα.
Ο Πέπε βρίσκεται στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο για να υπενθυμίζει σε κάθε αντίπαλο ότι αν δεν κάτσει φρόνιμος, θα κινδυνεύσει η υγεία του. Και η καριέρα του! Κυριολεκτικά και χωρίς ίχνος υπερβολής.
Η ανοχή πλέον πρέπει να σταματήσει με αυτόν, τον μασκαραμένο σε ποδοσφαιριστή, εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου. Ισως οι εκφράσεις να σας ακούγονται βαρύγδουπες και υπερβολικές, αλλά δεν είναι... Κάτω από την ομπρέλα της δύναμης και του πάθους που απαιτεί το ποδόσφαιρο, αλλά και του τεκμηρίου της αθωότητας, όσο και της (θεωρητικής) μη πρόθεσης, ο Πέπε έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια και με την ευλογία των πάντων επιβάλλει τους νόμους της ζούγκλας πάνω στο χορτάρι...
Το πάτημα του χεριού στον Μέσι, ήταν απλά ακόμα ένα επεισόδιο στο σίκουελ της ανοησίας του Πορτογάλου. Κι αν τα δολοφονικά χτυπήματά του συνέβαιναν μόνο στους αγώνες κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι σύμπτωμα του κόμπλεξ της καρπαζιάς.
Δεν είναι όμως... Κάτι που σημαίνει πως ο αχαρακτήριστος Πέπε βρίσκεται διαρκώς σε διατεταγμένη υπηρεσία. Με σκοπό να ξερνάει τρομοκρατία με την παρουσία του. Ρίξτε μία ματιά στα βίντεο και τα καταλάβετε... Δεν πάει άλλο... Το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από νταβατζήδες που αδιαφορούν για την υγεία του συναδέλφου τους...
Ούτε φυσικά από ψευτονταήδες, που κρύβονται πίσω από την ιστορία μίας φανέλας... Κόψτε του τη μπάλα κι εξαφανίστε τον! Μόνο αυτό του αξίζει... Θα βρεθεί μία ομάδα της 4ης κατηγορίας της Πορτογαλίας να τον αποκτήσει. Διότι εκεί είναι η θέση για κάθε ων, που παριστάνει αρχικά τον άνθρωπο και εν συνεχεία τον ποδοσφαιριστή, απειλώντας τη ζωή και την υγεία κάθε αντιπάλου.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου