Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Βρέθηκε 7 χρόνια μετά από το τσουνάμι της Ινδονησίας.

Ένα 8χρονο κορίτσι που είχε παρασυρθεί από τα χέρια της μητέρας της κατά την διάρκεια του τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία, βρέθηκε ζωντανή και επανενώθηκε με τους γονείς της, σύμφωνα ινδονησιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara.



Ο σεισμός των 9,3 ρίχτερ που έπληξε τις ακτές της Σουμάτρας στην Ινδονησία, προκάλεσε το θανατηφόρο τσουνάμι που σκότωσε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους.
Η Wati ήταν στο χωριό Baroh Ujong όταν τα νερά έπληξαν την περιοχή.

"Η μητέρα της, Yusniar, προσπαθούσε να την πάρει μαζί με τα δύο αδέλφια της σε ένα ασφαλές μέρος, αλλά με κάποιο τρόπο έχασε την επαφή με το χέρι της μητέρας της και έφυγε μακριά μαζί με τα ορμητικά νερά, αφήνοντας τη μητέρα της ανίκανη να την βοηθήσει,"όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.  Η Yusniar μπόρεσε και έσωσε τα άλλα δύο παιδιά της, αλλά με το πέρασμα του χρόνου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ελπίδα να ξαναδεί την Wati ζωντανή.

Η πλέον έφηβη Wati βρέθηκε σε ένα καφενείο κοντά στο σπίτι της στη Δυτική Ατσέ της Ινδονησίας.

Είπε ότι «είχε πάει εκεί με λεωφορείο από την Μπάντα Ατσέχ και προσπαθούσε να βρει το δρόμο του σπιτιού της πίσω, αλλά δεν ήξερε πώς. Επίσης, δεν μπορούσε να θυμηθεί κάποιο όνομα από τους γονείς της ή κάποιου συγγενή, εκτός από το όνομα Ιμπραήμ» σύμφωνα με Antara.
Καθόταν σιωπηλή στο καφενείο και θεωρούσαν ότι ήταν ζητιάνος,  όταν μετάδιδαν την είδηση.

Αργότερα εκείνη την ημέρα, η Wati και κάποιος που είχε γνωρίσει πρόσφατα εμφανίστηκαν στο σπίτι ενός άνδρα.

Το όνομά του; Ιμπραήμ.

«Όταν γνώρισε το κορίτσι αμέσως διαισθάνθηκε ότι ήταν το χαμένο εγγόνι του και με μια προσεκτική ματιά στο σκούρο δέρμα της, ήταν πράγματι πεπεισμένος ότι ήταν η Wati που είχε χαθεί με το τσουνάμι πριν 7 χρόνια», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων

Ο Ιμπραήμ κάλεσε τους γονείς της για να έρθουν αμέσως, και οι γονείς επιβεβαίωσαν ότι ήταν κόρη τους επειδή είχε ένα μικρό σημάδι  και μια ουλή από  παιδί.

himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου