Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τα έφερε…Τούμπα και πάει ΟΑΚΑ



Τα έφερε…Τούμπα και πάει ΟΑΚΑ
Το άξιζε και το πήρε. Ο ΠΑΟΚ  ήταν ο μεγάλος νικητής και πήρε την πρόκριση για τους «8″ του Κυπέλλου. Ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα και «πέταξε» από το θεσμό την περσινή τροπαιούχο.
Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ο Λίνο άνοιξε το σκορ και ο Αθανασιάδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3, έχοντας τον Γλύκο στο τέρμα, τον Σταφυλλίδη αριστερό μπακ, τους Μαλεζά-Τσιρίλο στόπερ και δεξιά τον Έτο. Τα τρία χαφ ήταν οι Φωτάκης, Γκαρσία, Λαζάρ και αριστερό εξτρέμ ο Λίνο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και κορυφή ο Αθανασιάδης.
Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Αραμπατζής κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Καράμπελας, δεξιά ο Κοντοές, στόπερ οι Κάλα-Μανωλάς, στα χαφ οι Γεωργέας και Μάκος, αριστερό εξτρέμ ο Λεονάρντο, δεξιά ο Μπέλεκ και στην κορυφή ο Σιαλμάς.
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα, όπως αναμενόταν, πιο επιθετικά και πήρε την κατοχή της μπάλας, με την Ένωση να παραχωρεί γήπεδο και να προσέχει περισσότερο την άμυνα της ώστε να μην αιφνιδιαστεί στα πρώτα λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν από άξονα και πλάγια, χωρίς όμως να απειλούν τους Κιτρινόμαυρους που ήταν σωστά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ανάγκαζαν τους γηπεδούχους σε μακρινά σουτ για να προβληματίσουν τον Αραμπατζή.
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή αλλά, όπως προαναφέραμε, δεν απειλούσε και η ΑΕΚ όταν έπαιρνε την μπάλα -με τους Γεωργέα και Μάκο να κλείνουν ωραία μπροστά από την άμυνα και να βοηθάνε και τους πλάγιους μπακ- προσπαθούσε να βγει γρήγορα μπροστά. Ταχύτητα, όμως, δεν υπήρχε καθώς ο Γκερέιρο δεν είναι και ο πιο γρήγορος, ενώ όσες φορές η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου φάνηκε να βγαίνει μπροστά με καλές προϋποθέσεις, ο Μπέλεκ τα κατέστρεφε όλα…
Με βάση την εικόνα του ματς στο πρώτο ημίωρο ήταν πολύ δύσκολο να μπει γκολ και τελικά για να συμβεί αυτό… ενεπλάκησαν διαιτητής και βοηθοί. Ο Λάζαρ έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Κάλα, ο ρέφερι πήγε για να δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο αλλά ο βοηθός πήρε τη φάση πάνω του και υπέδειξε πέναλτι!
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνο, έγινε το 1-0 και έτσι βγήκε και το ημίχρονο καθώς οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν όπως στο 0-0, με τη μόνη διαφορά ότι για την ΑΕΚ πέρασε στο ματς ο Καφές αντί του Μάκου που τραυματίστηκε.
Αλλαγή έκανε ο Κωστένογλου για την Ένωση και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Λυμπερόπουλο να αντικαθιστά τον Λεονάρντο και τους Κιτρινόμαυρους να μπαίνουν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ήθελαν να ισοφαρίσουν γρήγορα. Η ΑΕΚ ήταν μπροστά για το 1-1 αλλά το ματς ουσιαστικά έλαβε τέλος στο 54′, όταν οι Μπέλεκ και Αραμπατζής έκαναν απο ένα λάθος έκαστος στην εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, για να γράψει πολύ εύκολα το 2-0 ο Αθανασιάδης από τη μικρή περιοχή.
Ο Κωστένογλου έριξε στο ματς και τον Χοσέ Κάρλος αντί του Γκερέιρο μήπως και αλλάξει κάτι για την ομάδα του αλλά όλα είχαν κριθεί και αυτό φαινόταν και από το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο… Η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στο ματς αλλά δεν μπορούσε, ο ΠΑΟΚ κρατούσε το 2-0 και όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή…
Μέχρι τότε, άλλωστε, τίποτα δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ έχει πλέον την ευκαιρία (καθώς στον προημιτελικό υποδέχεται στην Τούμπα τον Ατρόμητο) να φτάσει μέχρι τέλους στον θεσμό και να παίξει έναν μεγάλο τελικό (αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις προηγουμένως) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ!

1 σχόλιο:

  1. ο Μπελεκ δεν τα κατεστρεφε ολα μονος του...τον εσβησε ο πιτσιρικας ο Σταφυλλιδης που τον υποτιμησε ο Κωστενογλου...μαλλον δεν ειδε τον αγωνα του ΠΑΟΚ με την Τοττεναμ για το τι εκανε ο μικρός.......Πως γινεται τα πεναλντυ που κερδιζουνε παντα οι αντιπαλλοι να ειναι αμφισβητουμενα και τα δικα μας δικαια;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή